• Wat als je je favoriete Croky chips niet meer terugvindt in de winkel? Laat het ons weten via Facebook of door ons een briefje te sturen. Dan zoeken we uit waar je je favoriete Croky chips kan terugvinden in je buurt.
  • Wat is Equisun? Croky chips moeten lekker zijn! Daarom bakken we ze in het plantaardige Equisun. Het werd speciaal ontwikkeld voor Croky, op basis van 100% zonnebloemolie.
  • Waar komt de naam Croky vandaan? In 1966 begonnen twee Belgische broers een chipsfabriek. De chips werden genoemd naar de papegaai van hun neef. Het beest heette … je raadt het al: Croky! Zo hadden ze meteen een mascotte.
  • Hoe lang bestaan chips hier al? In België en Nederland werden de eerste chips rond 1960 verkocht. Wist je dat je toen zelf nog de chips moest kruiden? Die werden in een apart zakje bijgeleverd. Echt waar!
  • Wat als je een vraag hebt die hier niet beantwoord wordt? Eén adres: Croky consumentenservice, Rue de la Bassée 1, 7700 Moeskroen. Of stel je vraag via Facebook. We beantwoorden ze zo snel mogelijk!
  • Zijn de Croky papegaaien te koop? Zeker en vast! En in alle kleuren. Je kan ze hier op de website bestellen.
  • Zaten chips vroeger ook in een zak? Ja en nee. In 1920 begon een Engelsman met chips en hij verkocht ze in een puntzak zoals wij kennen van de frietjes. Tegenwoordig zijn alle chipszakken gesloten. Zo bewaren de chips langer.
  • Waar komen de chips vandaan? 500 jaar geleden brachten de Spanjaarden voor ons niet alleen papegaaien, maar ook aardappelen mee uit Zuid-Amerika. En ze werden heel populair. Nog later werden er chips van gemaakt.
  • Waarom zit er lucht in een zak Croky chips? Om ervoor te zorgen dat de chips niet allemaal gekraakt zijn als je thuiskomst van de winkel. Dankzij de lucht in de zak blijven de chips mooi beschermd en kan je ze zelf nog lekker kraken als je ze opeet.
  • Waar vind ik info over allergenen in de Croky chips? Die vind je meteen terug op elke Croky verpakking of op onze website, via deze link.
  • Wanneer kwamen er nieuwe smaken? Eerst was er alleen Naturel en Paprika. In 1984 kwam er ook Bolognese bij. En sindsdien zijn we niet meer gestopt. Elke smaak die lekker is, komt in aanmerking voor Croky.
  • Waar komen de chips écht vandaan? Uit Amerika. Daar was eens een rijke zakenman die zijn frietjes niet fijn genoeg vond op restaurant en ze zes keer terugstuurde. De kok sneed een aardappel in flinterdunne schijfjes en de man vond het heerlijk. Welkom eerste chips!