flatchips naturel
Croky Naturel

Croky Naturel is de moeder aller Croky-smaken. De oer-chips met de authentieke kraak. Heerlijk krokant en net dat ietsje dikker, voor een heerlijk volle aardappelsmaak. Een onnavolgbaar chipje dus, waaraan niemand kan weerstaan.

Onze bekendste chips. Met hun bekende smaak en bekende crunch. Dun gesneden, krokant gebakken, met smaken speciaal voor ons. Zoals we gewend zijn.
paprika
Croky paprika

Een klassieker word je niet op één dag. Daar is karakter voor nodig. Laat Croky paprika dat nu net in overvloed hebben! Lekker pittig, een tikje zoet en met een crunch die overtuigt sinds mensenheugenis. Oké ja … toch sinds 1966!

pickles
Croky pickles

Een tikkeltje friszuur en tegelijkertijd heerlijk zoet. Kijk, de unieke en intense smaak van Croky Pickles proberen omschrijven is onbegonnen werk. Daarom houden we dit tekstje kort. Zo kan jij ‘m sneller zelf proeven!

croky naturel+
Croky Naturel+

Minder zout en toch barstensvol smaak. Ja, dat kan! Het geheim? We hebben Croky Naturel+ subtiel bij gekruid met lekkere specerijen. Dat zorgt voor een sublieme smaaksensatie mét een plus. Helemaal crokylicious!

bolognese
Croky bolognese

En of we trots zijn op Croky Bolognese! Deze krokante klassieker is dan ook onze hoogsteigen uitvinding. Sinds de introductie in ‘84 is het een hit bij jong en oud. Logisch, één hap van Bolognese en er ontstaat spontaan ‘n polonaise!

ketchup
Croky ketchup

Sommige mensen eten overal ketchup bij. Dat zijn slimme mensen. Croky Ketchup biedt ketchup-fans en andere fijnproevers het beste van twee werelden: crunchy chips met een heerlijk zoete tomatensmaak. Mmm!

croky barbecue
Croky Barbecue

Met Croky Barbecue waan je je het hele jaar door op een zomers feestje. Z’n lichtzoete smaak is heerlijk rokerig, en zindert na zoals een warme vakantiedag. Kom, trek snel je sandalen aan – dat mag zelfs met sokken – en proef!

Tomaat-Basilicum
Croky Tomaat-Basilicum
bicky
Croky Bicky

De burger der burgers. De ster van ‘t frietkot. De parel aan het snackfirmament. Al jaren roepen we van de daken ‘Bicky for president!’. Ons eerbetoon is alvast klaar: Croky Bicky is de enige chips met de échte Bicky smaak.

 • Waar komen de chips écht vandaan? Uit Amerika. Daar was eens een rijke zakenman die zijn frietjes niet fijn genoeg vond op restaurant en ze zes keer terugstuurde. De kok sneed een aardappel in flinterdunne schijfjes en de man vond het heerlijk. Welkom eerste chips!
 • Wat als je je favoriete Croky chips niet meer terugvindt in de winkel? Laat het ons weten via Facebook of door ons een briefje te sturen. Dan zoeken we uit waar je je favoriete Croky chips kan terugvinden in je buurt.
 • Zaten chips vroeger ook in een zak? Ja en nee. In 1920 begon een Engelsman met chips en hij verkocht ze in een puntzak zoals wij kennen van de frietjes. Tegenwoordig zijn alle chipszakken gesloten. Zo bewaren de chips langer.
 • Waarom zit er lucht in een zak Croky chips? Om ervoor te zorgen dat de chips niet allemaal gekraakt zijn als je thuiskomst van de winkel. Dankzij de lucht in de zak blijven de chips mooi beschermd en kan je ze zelf nog lekker kraken als je ze opeet.
 • Wanneer kwamen er nieuwe smaken? Eerst was er alleen Naturel en Paprika. In 1984 kwam er ook Bolognese bij. En sindsdien zijn we niet meer gestopt. Elke smaak die lekker is, komt in aanmerking voor Croky.
 • Waar vind ik info over allergenen in de Croky chips? Je vindt de juiste informatie over allergenen steeds terug in de ingrediëntenlijst op de verpakking. Wij hebben geen aparte lijst ter beschikking met allergenen per Croky product. Zo voorkomen we dat consumenten bij receptuurwijzigingen verouderde informatie in hun bezit hebben.
 • Zijn de Croky papegaaien te koop? Zeker en vast! En in alle kleuren. Je kan ze hier op de website bestellen.
 • Hoe lang bestaan chips hier al? In België en Nederland werden de eerste chips rond 1960 verkocht. Wist je dat je toen zelf nog de chips moest kruiden? Die werden in een apart zakje bijgeleverd. Echt waar!
 • Wat is Equisun? Croky chips moeten lekker zijn! Daarom bakken we ze in het plantaardige Equisun. Het werd speciaal ontwikkeld voor Croky, op basis van 100% zonnebloemolie.
 • Waar komt de naam Croky vandaan? In 1966 begonnen twee Belgische broers een chipsfabriek. De chips werden genoemd naar de papegaai van hun neef. Het beest heette … je raadt het al: Croky! Zo hadden ze meteen een mascotte.
 • Wat als je een vraag hebt die hier niet beantwoord wordt? Eén adres: Croky consumentenservice, Rue de la Bassée 1, 7700 Moeskroen. Of stel je vraag via Facebook. We beantwoorden ze zo snel mogelijk!
 • Waar komen de chips vandaan? 500 jaar geleden brachten de Spanjaarden voor ons niet alleen papegaaien, maar ook aardappelen mee uit Zuid-Amerika. En ze werden heel populair. Nog later werden er chips van gemaakt.